Vegetarisk gulasch

11Feb10

Fotograf: Angelina

Veggogulaschen fanns med på veckomatsedeln häromveckan. Vi har aldrig tidigare testat detta recept, och nya recept blir ju inte alltid en hit. Men denna soppa var bara så god! En verklig favvosoppa som vi lätt kommer göra fler gånger – testa du med!

Som en bonus gjorde den sig riktigt bra även i matlådan dagen efter, den blev till och med ännu godare då den legat till sig lite!

Vegetarisk gulasch – 4 ports

  • 3 potatisar
  • 3 paprikor (blandade färger)
  • 2 gula lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 tsk kummin
  • 1 knapp tsk sambal oelek
  • 1 liter grönsaksbuljong.
  • Persilja
  • Yoghurt

Fräs skivad potatis, hackad lök, hackad vitlök, hackad paprika i en kastrull. Rör ner tomatpuré och kryddorna. Häll på buljong och  koka tills potatisen mjuknat (ca. 15 minuter). Servera med en klick yoghurt och lite hackad persilja

Receptet till Veggogulasch kommer från Arla.

God god god! Ät!

Annonser


2 Responses to “Vegetarisk gulasch”

  1. 1 tina

    Bra tips, tack!


  1. 1 Era inskickade recept i veckomatsedelsformat! at pickipicki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: